Bodemdrain / zwemvijverkap

bodemdrainBodemdrain

Het gebruik van een bodemdrain is alleen mogelijk bij een nieuwbouw vijver. Een bodemafvoer is een soort doucheput die in de folie waterdicht gemonteerd wordt. Op de afvoer zit een deksel gemonteerd zodat de vissen niet meegezogen worden. De bodemafvoer wordt altijd in het diepste gedeelte van de vijver geplaatst. Een bodemafvoer kan vuil van ongeveer 9 m² bodemoppervlakte afvoeren. Wanneer het oppervlakte groter is, zullen er meerdere bodemafvoeren moeten worden gebruikt.

Iedere bodemafvoer loopt afzonderlijk met een dikwandige leiding van Ø 110 mm richting de gravity filter of pompput. Op iedere aanvoerleiding komt een schuifafsluiter van Ø 110 mm, zodat u zelf kunt afstellen welke hoeveelheid water via welke aanvoer zal gaan lopen. Vaak wordt er voor de gravity-filter een splitsing gemaakt, zodat u het vuil wat zich in de leiding ophoopt, direct kunt afvoeren naar het riool. Hierdoor verlicht u het onderhoud van het filtersysteem.
zwemvijverkap

zwemvijverkapZwemvijverkap

Ideaal voor bijvoorbeeld zwemvijvers! Dankzij de sterke rand is er weinig risico, wanneer er iemand op de deksel gaat staan, dat deze afbreekt. Gewicht wordt verdeeld door de ring die op de bodem van de standaard bodemdrain rust. Is eenvoudig te plaatsen en uit te nemen (voor bijvoorbeeld onderhoud) met een schepnet.

Alles voor uw vijver.