Vuilwaterpomp

vuilwaterpompDe filterpomp (MPF) is ontwikkeld om water met vuildeeltjes, fijn of grof, te verpompen. Dit om een filtersysteem te voeden met dit vervuild water, waarna de zuivering in het filter plaats kan vinden.

Deze pompen kennen een ander soort rotor dan gebruikelijk bij vijverpompen, deze rotor is namenlijk grover gevormd. Deze rotor heeft minder, maar grotere schoepen zodat het vuil in het water deze rotor niet verstopt, maar gewoon al het water, inclusief de vervuiling, wordt getransporteerd zoals gewenst. Het enige nadeel van deze grovere schoepen is, dat dit soort pompen een enigszins lagere druk en daardoor lagere opvoerhoogte kennen dan andere pompen. Dit komt doordat deze schoepen minder gepast aansluiten op het pomphuis om juist verstoppingen te voorkomen.

Een goed voorbeeld van zo'n filterpomp is (van het merk Messner) een MPF-pomp, met een capaciteit van 3 tot 13 m³ / uur, en de M-serie, met een capaciteit van 16 tot 40 m³ / uur. Beide pompen kennen het voor het merk Messner typerende laag stroomgebruik en kunnen in droogopstelling (buiten de vijver, onder de waterspiegel) geplaatst worden. Op beide types 5 jaar volledige garantie!

Voor meer informatie zie: www.messner.nl.

Alles voor uw vijver.