Vijverfolie soorten

Bij de folievijver bent u helemaal vrij in de keuze voor het model. Bovendien bent u in principe niet gebonden aan een bepaalde afmeting. U wilt een vijver die langer is dan vijf meter ? Geen probleem. Met (rubber)folie kunt u de vijver net zo groot maken als u wilt.

Beschermdoek

Het beschermdoek voorkomt beschadiging van de folie. Steentjes, puin en houtsplinters kunnen op deze manier nooit direct of na verloop van tijd door de folie heendringen en op deze wijze lekkage veroorzaken. Wij adviseren daarom altijd beschermdoek aan te brengen voordat de folie wordt aangebracht.

PVC folie

Verkrijgbaar in de dikte maat 0,5 mm. (Er zijn ook nog dikkere soorten op de markt). Hierdoor zal er altijd beschermdoek onder geplaatst moeten worden. Deze folie is moeilijk te verwerken i.v.m. het stugge karakter. Een teveel aan plooien is meestal het gevolg. De gegarandeerde levensduur is 10 jaar. Onze ervaring leert echter dat dit zelfs niet altijd haalbaar is. Het enige voordeel van PVC folie is in feite de prijs; het is de goedkoopste oplossing.

VCO rubberfolie 1.15 mm

Deze folie wordt vervaardigd uit milieuvriendelijk EPDM-rubber wat speciaal is ontwikkeld voor de aanleg van vijvers. Deze folie bevat namelijk geen giftige stoffen zoals zware metalen of (agressieve) weekmakers. Schoonspoelen alvorens de vijver in te richten en beplanten c.q. vis uitzetten is dus niet nodig. De folie is 100% UV- en ozonbestendig, waardoor er een garantie van 20 jaar kan worden afgegeven op dit product.

Deze folie kent een garantietermijn van 20 jaar. VCO rubberfolie wordt in 99% van de projecten van Vijvercentrum Overloon gebruikt. VCO rubberfolie heeft een standaard dikte van 1.15 mm en weegt 1,38 kg per m² en is dus een stuk zwaarder dan Ecolan rubberfolie verder heeft het dezelfde kenmerken. Een extra voordeel is de grote beschikbaarheid van maten.

VCO rubberfolie is van de rol te verkrijgen in de breedte maten 3.05, 4.58, 6.10, 7.63, 9.15, 12.20 en 15.25 mtr. De lengte van een volle rol is standaard 30,48 m lang. Een rol met een lengte van 61 m is op aanvraag ook te verkrijgen. U kunt natuurlijk een stuk van de rol kopen, er is geen minimum lengte aan verbonden. Deze rubberfolie is gemakkelijk te verlijmen met speciale tapes en kitten. VCO rubberfolie wordt vanwege de dikte ook veelal gebruikt voor de aanleg van zwemvijvers. Het grootste voordeel van deze folie is dat deze goedkoper is dan de Ecolan folie, terwijl het dikker is en verder dezelfde kenmerken heeft. Oftewel: de prijs - kwaliteitverhouding is optimaal!

De folie is echter de basis van uw vijver, zodat het slagen nu en vooral in de toekomst van uw vijverplan daarvan afhangt. Een investering om over na te denken!

Alles voor uw vijver.