Zwemvijver instapmodel

Dit is het eenvoudigst uitgevoerd zwemvijversysteem. Uiteraard wordt er gebruikt gemaakt van het watertransport via bodemdrain(s) en oppervlakteskimmer, waarna het water naar een (polyester) pompput gaat, waarin de circulatiepomp staat opgesteld. Deze pomp brengt het water weer terug naar het lavabed in het plantengedeelte van de zwemvijver. Dit zou kunnen geschieden via een poreuze slang die in het lavabed ligt. Hierdoor wordt het retourwater namelijk optimaal verspreidt in het plantengedeelte voor maximale biologische zuivering.

Het enige wat bij zo’n systeem eigenlijk ontbreekt, is de mogelijkheid om grove vuildelen uit het water te filteren, zodat dit vuil de poreuze slang niet verstopt, en omdat deze vuildelen anders immers ook in het water van de zwemvijver aanwezig blijven, met als gevolg een onwenselijk rottingsproces hiervan.

Hiervoor is het mogelijk om een (bestaand) filtersysteem te nemen, of anders bijvoorbeeld door filtermateriaal in de pompput te plaatsen, zoals matallamatten, om dit vuil "af te vangen" (dit laatste is echter minimaal zuiverend en onderhoudstechnisch gezien zeer arbeidsintensief).

Mogelijke opties:

  • UVC filtering door middel van UVC-apparatuur t.b.v. absolute helderheid en tevens afdoding van ziektekiemen.
  • Filtersysteem t.b.v. afvangen van vaste vuildelen (en eventueel t.b.v. ondersteuning biologische filtering).

zwemvijver instapmodel 01  zwemvijver instapmodel 02  zwemvijver instapmodel 03

Wilt u ook zo'n vijver?

> Maak hier een vrijblijvende afspraak

Zie ook

> Zwemvijver systeem Standaard
> Zwemvijver systeem Optimum

Brochure aanvragen

Om rustig alles over de zwemvijvers van Vijvercentrum Overloon na te lezen.

brochure aanvragen

Alles voor uw vijver.