Voorgevormde vijvers

voorgevormde vijverVoorgevormde vijvers zijn er in allerlei maten en vormen. Omdat de vorm vast ligt, is de aanleg eenvoudig en weinig tijdrovend. De voorgevormde vijver is bij uitstek geschikt voor kleinere vijvers. De wanden zijn erg sterk, waardoor de vijver een goede diepte kan hebben voor het houden van vissen en planten.

Deze vijvers hebben een aantal voordelen ten opzichte van folie namelijk: geen plooivorming en makkelijk te monteren. 

Voorgevormde vijvers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kunnen deze kant en klare vijvers van polyester, HDPE of PE gemaakt zijn. Polyester is een zeer duurzaam materiaal en bij uitstek geschikt voor vijvers waarbij de vorm of afmeting een grotere stabiliteit vereisen.

Polyester is duurder in aanschaf dan andere soorten voorgevormde vijvers. HDPE vijvers zijn van kunststof gemaakt en zijn dubbelwandig. Dit soort is minder sterk dan polyester, hierdoor is het ook goedkoper. PE vijvers zijn ook van kunststof gemaakt. Dit soort voorgevormde vijver is het zwakste van allen. Deze voorgevormde vijvers zijn geschikt voor kleinere vijvers. PE voorgevormde vijvers zijn het goedkoopste in aanschaf.

Alles voor uw vijver.