Vijverplanten algemeen

planten algemeenEen mooie, sierlijke en bloeiende vijver is rustgevend en werkt aantrekkelijk op het leven in en om de vijver.

Het biologische evenwicht van het water speelt hierin een belangrijke rol, daardoor zijn planten noodzakelijk hiervoor.
Zowel in natuurlijke vijvers, als in koi vijver, mag 30% tot 50 % van het vijveroppervlak voorzien zijn met waterplanten.

In koi vijvers is het echter belangrijk, dat deze planten nooit direct in verbinding mogen staan met koi, omdat deze koi planteneters zijn. Bij een koi vijver wordt meestal een apart plantengedeelte aangelegd, zodat de koi hier niet bij kunnen.

Met de keuze van waterplanten die wij voor u op voorraad hebben kan iedere plantenliefhebber zijn eigen waterwereld creëren.
Via het zone schema, waarin is aangegeven welke soort planten waar in de vijver komen te staan, kunt u deze zelf of samen met ons verwezenlijken.

planten algemeen zonesVijvercentrum Overloon beschikt over een assortiment van ongeveer 130 soorten vijverplanten. Met deze planten kunt u, uw eigen indeling bepalen.

Deze planten zijn los verkrijgbaar, maar ook reeds compleet voor u ingemand.
De manden zijn gevuld met de juiste hoeveelheden en verhoudingen van klei en vijveraarde, en eventueel afgedekt met substraat. Meer over de verschillende soorten en hun functies leest u op de volgende pagina's. Tevens kunnen wij samen met u een beplantingsplan samenstellen dat past bij uw vijver. Vijverplanten laten zich indelen op basis van de diepte t.o.v. de waterspiegel waarop zij geplant worden.

Zo onderscheiden wij de volgende hoofdgroepen:

  •  In zone 1 staan de oeverplanten.
  •  In zone 2 staan de moerasplanten variërend in diepte van 0 tot 20 cm onder water.
  •  In zone 3 staan de waterplanten variërend in diepte van 0 tot 40 cm onder water.
  •  In zone 4 staan de waterlelies en zuurstofplanten variërend in diepte van 40 tot 120 cm onder water.
  •  In zone 5 vindt u de drijfplanten die aan het wateroppervlakte drijven.

Kijk voor meer vijverplanten op www.vijvertrends.nl

Alles voor uw vijver.