Beadfilter

beadfilterBeadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met miljoenen plastic korreltjes (beads). Omdat deze korreltjes drijven zorgen ze voor de mechanische filtratie en vanwege hun grote aanhechtingsoppervlak ook als biologische filtratie.

Mechanische filtratie: de korrels drijven in een gesloten vat en zitten daardoor heel erg dicht op elkaar. Het water wordt er door de druk van de pomp doorheen geleid waardoor de vuildeeltjes in deze korrels blijven hangen. Naarmate het filter langere tijd wordt gebruikt wordt ook de biofilm (een plakkerige laag) om de korrels dikker waardoor er steeds fijner vuil kan worden opgevangen.

Biologische filtratie: de plastic korrels hebben een aanhechtingsoppervlakte van zo’n 1600m2 per m3 (6 x zo veel als bijvoorbeeld een blauwe Japanse mat). De biofilmlaag om de korrels biedt dus gigantisch veel oppervlakte voor de bacteriën voor het afbreken van ammonium en nitriet.

Beadfilters zijn er in 4 modellen:

Ultrabead UB  040 t/m 9,5 m³ koi-vijver of t/m 019 m³ normale vijver.
Ultrabead UB  060 t/m 38 m³ koi-vijver of t/m 076 m³ normale vijver.
Ultrabead UB  100 t/m 57 m³ koi-vijver of t/m 114 m³ normale vijver.
Ultrabead UB  140 t/m 95 m³ koi-vijver of t/m 190 m³ normale vijver.

beadfilter 1Het is een gesloten systeem en kan dus onder de waterspiegel geplaatst worden. Er zal altijd een mechanisch filter voor geplaatst moeten worden. Een Ultrasieve is hier zeer geschikt voor.

Nadat het vijverwater door de Beadfilter is gefilterd, wordt dit water eerst nog door een UVC-filter gepompt alvorens dit de waterval/beekloop of vijver bereikt. Dit systeem wordt in een kelder ingebouwd en vaak met een hardhouten vlonder afgedekt.

Voor meer informatie hierover zie: www.ultrabead.nl.

Alles voor uw vijver.